Echipa

Oana Dorneanu – Consilier psihologic în Art Terapie Phronetik si Psihoterapeut Analist Jungian.

  •  Formare acreditată în Psihoterapie Analitică Jungiană – Asociația ARPA, București (2016 – 2019)
  • Formare acreditată in Art Terapie Phronetik, Formatori de la Institutul de Art Terapie din Viena, formare organizată de Asociatia Română de Art Terapie Expresivă (2013 -2015)
  • Formare Practică în Art Terapie – Spitalul Saint Anne Paris, formare organizată în cadrul Centrului de Studii Expresive de Universitatea Paris Descartes (2011 -2012)
  • Universitatea de Psihologie Bucuresti (2008 -2011

Initial m-am îndreptat spre studiul Art Terapiei deoarece arta m-a fascinat mereu si am găsit în ea o formă extraordinară de explorare interioară și de exprimare a mișcărilor sufletești, câteodată imposibil de redat prin cuvinte.

Am urmat o primă formare practică în Art Terapie la Spitalul de Psihiatrie din Paris, Saint Anne, formare condusă de Universitatea Paris René Descartes care îngloba toate  tipurile de art terapie (arte vizuale, teatru, muzică, modelaj, dans, scris).

În Spitalul Saint Anne am descoperit arta brută și Muzeul Artei Outsider, primul de acest fel din Europa, deschis în 1950, unde am putut vedea opere realizate de pacienții spitalului precum si evoluția acestora și impactul art terapiei în dezvoltarea lor.

Am completat studiile cu formarea delung[ durată in Art Terapie, metoda Phronetik@, organizată în București de asociația A.R.T.E cu formatori de la Institutul de Art Terapie din Viena. 

Am continuat aprofundarea notiunilor cu formarea de Psihoterapie Analitică Jungiană, obținând certificarea de Psihoterapeut Analist și dreptul de liberă practică (Colegiul Psihologilor din România).

În prezent sunt membru al Asociației Române de Psihoterapie Analitică si lucrez in cabinetul personal cu copii si adulți oferind ședințe individuale de Psihoterapie Analitică sau Art Terapie in funcție de necesitatea clientului sau a pacientului.

lore cv

Loredana Larionescu – Psiholog, Psihoterapeut Experiental , specializat in Dans Terapie, membră a Asociaţiei Române de Psihoterapie prin Dans şi Mişcare

  • Master Psihoterapie Experientiala

Loredana Larionescu a trecut de-a lungul timpului prin practici corporale diverse, de la Aikido şi Tai Chi până la dansuri tradiţionale (flamenco, tango şi irlandez – în care a activat ca dansator şi manager de turneu într-o trupă profesionistă). Din zona dansului contemporan, studiază şi practică Gaga, Feldenkrais şi Contact Improvization, simţind pe propria piele cât de utile îi sunt pentru a-şi exersa conştiinţa corporală şi empatia kinestezică.

Participa la proiecte cultural-terpeutice diverse, în colaborari interdisciplinare cu artiști locali si internationali, dintre care: Movemental (alături de Indie Box și Profeti Art), [m]others (alături de Valentina de Piante, Alexandra Balasoiu, Diana Spiridon, Silvia Niculae, Oana Baluta, Teodora Morosanu), Danstopic (alături de Indie Box și Simona Dabija), Calusul – de la ritual la terapie (alături de Asociatia Folclorica Valea Prahovei și Indie Box).

A obţinut licenţa în psihologie la Universitatea Paris 8, Masteratul în Psihoterapie Experienţială Unificatoare la Universitatea Bucureşti şi formarea complementară în Dans Terapie la Asociaţia Română de Psihoterapie prin Dans şi Mişcare.

Înregistrată ca psihoterapeut la Colegiul Psihologilor din România, în supervizare la centrul Heart of Movement din Londra, este animată de un puternic angajament de a contribui, prin aportul unei bune relaţii minte-corp, precum şi al inspiraţiei creative, la atingerea unui mai bun echilibru în vieţile persoanelor.

 


.

Pentru a fi în contact cu ultimele evenimente urmăriți Pagina noastră de Facebook –


Au scris despre activitatea noastra :

Proiectul a fost prezentat in cadrul Conferintei A.P.A.R organizata de Asociatia Psihologilor Atestati din Romania, de catre iar prezentarea a fost sustinuta de catre psihoterapeut acreditat Oana Dorneanu si profesor dr. Loredana Patrascoiu.

Conferinta ce a reunit numeroase prezentari si invitati din domeniul Psihologiei (Psihologi, Psihoterapeuti, Profesori, MediciConferinta a avut loc la Brasov 8-10 aprilie 2022 si Online, pe Zoom. Program conferință – Asociatia Psihologilor Atestati din Romania (psihologii.ro)

Proiectul EMOTII PRIN CULOARE ofera pentru 45 de copii cu dizabilitati de la Scoala Speciala „Sf Nicolae” din Bucuresti, Str Soldat Ion Enache, care este cea mai mare scoala speciala din Bucuresti si a doua ca marime din tara, posibilitatea participarii la 150 de Ore de Art Terapie prin Pictura si Dans, sustinute de art terapeuti acreditati de Colegiul Psihologilor Romani.
Copiii sunt elevii scolii si au toti cerințe educative speciale. Dintre diagnosticele acestora mentionam: tulburari de dezvoltare, inclusiv cognitive ,tulburari de limbaj, deficiente fizice, in general dizabilitati intelectuale. Scopul sedintelor de art terapie este de a-i ajuta sa proceseze mai bine propriile emotii si sa le identifice eficient la ceilalti, optimizandu-si relationarea cu acestia si scazandu-le astfel anxietatea.Urmarim sa catalizam dezvoltarea emotionala a copiilor prin perceperea, identificarea, intelegerea si exprimarea propriilor emotii, folosind arta ca mijloc.


Terapia prin dans – Corp și conexiune între spațiul fizic și spațiul virtual– Asociatia ENTUZIART -01.02.2022

Terapia prin dans – Corp și conexiune între spațiul fizic și spațiul virtual
Loredana Larionescu  in cadrul interviului televizat la Canal33 Terapia prin dans – Corp și conexiune între spațiul fizic și spațiul virtual – Canal33

Revista Taifasuri, Interviu despre art terapie, 25 februarie 2021

Consilierul în art terapie Oana Dorneanu ne explică pe larg ce implică art terapia și cum o putem practica ca să beneficiem la maximum de efectele acesteia.

Citiți articolul aici.

Citește articolul aici

Interviu realizat de Simona Soare Ghisea si Florica Pintea pentru revista Taifasuri. 25 Februarie 2021


Psihoterapeut Oana Dorneanu a răspuns la întrebările referitoare la Efectele Pandemiei asupra relației de cuplu

Articol Efectele Pandemiei asupra relației de cuplu

 Care sunt principalele provocări trăite de cupluri în această periodă, dar și cum vor arăta relațiile de dragoste după sfârșitul pandemiei, aflați de la psihoterapeutul Oana Dorneanu (www.arterapie.com).
„Prea mult timp petrecut împreună reduce libidoul”
 

 

 

Mulțumim Iulia Mărginean și Valentin Stan de la Prima Tv pentru interesul acordat art terapiei şi mulțumim Daniela şi Cristina pentru participare ca voluntari. Montajul poate fi urmărit aici :

   



 

Citiți în Ziarul Metropolis > https://www.ziarulmetropolis.ro/arta-care-face-bine-o-incursiune-in-art-terapie-si-terapia-prin-dans/Despre terapia prin artă și cum a ajuns medicina să ceară și ajutor din partea desenului, picturii, dansului și a oricărei alte forme de artă, ne povestesc două pasionate ale artei, psihoterapiei și ale frumosului care face bine. Loredana Larionescu și Oana Dorneanu. „

„Actul artistic, în toate formele sale, nu e doar frumos și relaxant, dar și un instrument de vindecare a minții și chiar a trupului. Vă miră? Nu e o descoperire nouă, însă, sau este doar pentru noi europenii, occidentalii. Culturile tradiționale au avut și păstrează încă această valoare profundă a oricărei manifestări artistice, în vreme ce omului modern i-au trebuit mult timp, destule minți luminate și vreo două războaie mondiale ca să se apropie de acest domeniu. Medicina și psihologia modernă au aflat marele secret cum că interiorul nostru adânc comunică mai ușor prin acte creatoare, artistice, abia pe la jumătatea secolului XX. …….”

 



Mulțumim TVR 1 pentru interesul acordat art terapiei.  Interviu acordat de Oana Dorneanu in data de 18.08.2018  Îl puteți viziona aici (minutul 13:05 – 16:00)



Mulțumim TVR 1 pentru interesul acordat. Loredana Larionescu ne vorbește în emisiunea Vreau să fiu sănătos de la TVR1 despre efectele meteo dependenței și cum putem să combatem stările melancolice datorate vremii proaste. (15.09.2018)

Il puteți viziona aici (Minutul 26:35 – 30:00)



Arta care face bine. O incursiune în art terapie și terapia prin dans 

Interviu cu Oana Dorneanu, consilier in art terapie si Loredana Larionescu, dans terapeut. (Un articol de Cristina Enescu pentru Ziarul Metropolis, 28 Mai 2017)

”La cel mai adânc nivel, procesul creativ şi procesul de vindecare vin din aceeaşi sursă. Când eşti artist, eşti şi un vindecător”. (Rachel Naomi Remen, medic)

Dacă v-am stârnit curiozitatea, găsiți aici câteva documentări științifice legat de efectele terapiilor prin artă:



Creativitatea este o parte importanta din noi toti dar nu toti o exploram in aceeasi masura.
Atelierul pe care il propunem ne ajuta sa ne descoperim prin intermediul creativitatii, culorilor si al dansului, intr-un mod sensibil, inspirat si adaptat la fiecare dintre noi.

Eveniment : INDIVIDUALITATE VS GRUP / Descoperire de sine prin arta , Sâmbătă, 3 Decembrie 

Sâmbătă, 3 Decembrie, am explorat mișcarea liberă conștientă, puterea culorilor, individualitatea vs comunitate, rolul meu în grup și dinamica culorilor în grup.

cover-event-facebook eveniment3dedcembrie

Voluntariat – art terapie la centru de plasament , Joi 24 noiembrie 

Tema: Felicitare de Crăciun

Facilitatori:  Oana Dorneanu- psiholog, consilier in art terapie & Miri Ghiță – psiholog, vountar în art terapie

Copii au fost invitați să facă o felicitare de crăciun. Am ales pentru ei forme ușoare de trasat și de colorat. Copii s-au bucurat să construiască cu mâinile lor o felicitare.

 

Această prezentare necesită JavaScript.

 


Voluntariat – art terapie la centru de plasament 

Tema: Scrisoare pentru Moș Crăciun

Facilitatori:  Oana Dorneanu- psiholog, consilier in art terapie & Miri Ghiță – psiholog vountar în art terapie

Copii au fost invitați să facă o felicitare de crăciun în care să scrie ce își doresc de la Moș crăciun.

15034297_1270904109626941_1017713713_o 15060231_1270904159626936_1588774831_o 15064954_1270903979626954_1511603638_o 15102261_1270904076293611_1571389184_o


Eveniment : Cunoaste-te prin arta , Sambata 5 noiembrie.

Voluntariat – art terapie la centru de plasament 

Facilitatori:  Oana Dorneanu- psiholog, consilier in art terapie & Miri Ghiță -psiholog vountar în art terapie

Tema: Culoarea mea preferata

Copii au fost invitați să aleagă culoarea preferată și să deseneze ce vor cu ea iar apoi să aleagă culoarea care nu le place și să facă cu ea un desen.  La final am povestit despre ce a desenat fiecare.

20160528_104456 20160514_113326 20160707_123750

 


Voluntariat – art terapie la centru de plasament , Sambata 1 Octombrie

Tema: Locul meu preferat / Casuta mea

Tema din acest weekend a fost căsuța mea, cum mi-ar plăcea să arate, unde este, din ce material e construită.

20160707_123820 20160521_111709 20160521_111752 20160701_120355

Mi-a plăcut  mult să desenez/pictez și am apreciat și că ne-au pus foarte multe și variate obiecte pe care să le folosim.

N

Imi place sa pictez si am fost curios cum e folosita pictura in scop terapeutic. Pe mine ma relaxeaza, ma incarca si ma ajuta sa ma concentrez, e micul meu moment de meditatie intr-un program incarcat. Mi-a placut tema propusa, m-am regasit in ea si rezultatul a fost surprinzator.

Alin P.