Atelier de Grup

Un atelier de grup se diferă de o ședință individuală de art terapie deoarece la acest tip de atelier pot participa până la 15 persoane.

Atelierele de grup sunt de 2 feluri:

  • atelierele tematice deschise la participare care abordează o temă specifică (de exemplu Culorile)
  • atelierele de grup închise ce se întind pe mai multe ședințe și sunt deschise doar celor înscriși.

Durata unui atelier de grup e de 90 minute.

Ca modalități de expresie se lucrează prin culoare (desen, pictură) și/sau dans. Unele ateliere de grup combină cele două modalități expresive, altele se axează doar pe una dintre ele.

Facilitatori atelier : Oana Dorneanu, specializată în art terapie și Loredana Larionescu, specializată în dans terapie.

Exemple de ateliere :

Atelier de Culoare

Culorile sunt o formă de expresie a personalității, sunt o modalitate de comunicare nonverbală. Culorile conferă siguranță, încurajează și predispun la creativitate. Culorile vorbesc ca nimic altceva despre lumea interioară a omului și-l fac pe acesta să-și dorească o paletă mai variată de culori cu care să-și recoloreze lumea interioară și, prin asta, să devină mai bun.

In atelierul de saptamana aceasta vom descoperi ce ascunde relatia mea cu culorile, fie ca e o relatie de atractie, ca sunt culori care-mi plac nespus sau ca e una de respingere.

Prin acest atelier vom avea ocazia să explorăm în ritmul nostru fiecare culoare importantă pentru noi pentru a descoperi:
– care e culoarea care ne dă curaj- care e culoarea care ne echilibrează
– care e culoarea care ne liniștește
– care e culoarea care ne încarcă cu energie și optimisms
– care e culoarea care ne conectează cu partea noastră jucăușă.

Toate aceste culori nou-descoperite pot deveni instrumente împotriva stărilor neplăcute.
Vom explora împreună ce ascund culorile care ne repugnă, ce amintiri ne trezesc ele, ce spaime dar și ce resurse dețin pe care le putem integra în viața noastră și le putem folosi pentru o viață mai bogată.

Atelierul pe care îl propunem ne ajută să ne descoperim prin intermediul creativitatii, culorilor si a mișcării într-un mod sensibil, inspirat și adaptat la fiecare dintre noi.

Mai multe informatii la contact@arterapie.com


https://www.facebook.com/events/906759872715417/

Mai multe informatii la contact@arterapie.com


Mi-a plăcut  mult să desenez/pictez și am apreciat și că ne-au pus foarte multe și variate obiecte pe care să le folosim.

N

Imi place sa pictez si am fost curios cum e folosita pictura in scop terapeutic. Pe mine ma relaxeaza, ma incarca si ma ajuta sa ma concentrez, e micul meu moment de meditatie intr-un program incarcat. Mi-a placut tema propusa, m-am regasit in ea si rezultatul a fost surprinzator.

Alin P.